toggle menu

Як включити функцію MikroTik Cloud

8

Використання функції MikroTik Cloud для видаленого доступу до обладнання MikroTik

Доступна у версії програмного забезпечення MikroTik RouterOS 6.14 і вище функція Cloud зацікавить перш за все користувачів, яким необхідний постійний віддалений доступ до обладнання MikroTik.

Використовуючи попередньо призначене постійне доменне ім'я, з MikroTik Cloud ви зможете віддалено підключатися до корпоративних або домашніх пристроїв MikroTik.

ovzor-mikrotik-cloud-ntema1.jpg (62 KB)

Щоб включити в розділі IP функцію Cloud, поставте галочку в поле DDNS Enabled. Mikrotik отримає DNS Name в форматі ************. Sn.mynetname.net (перші 12 символів - це серійний номер вашого пристрою MikroTik).

Update Time - другий параметр в меню Cloud. Ця опція відповідає за синхронізацію часу і за замовчуванням вже включена.

Далі обов'язково вкажіть в розділі Firewall адреси, з яких ви плануєте підключатися до пристроїв, інакше у вас заблокується доступ. Відкрийте першу вкладку Filter Rules в розділі IP - Firewall, і там створіть своє правило:

ovzor-mikrotik-cloud-ntema2.jpg (112 KB)

У вкладці General вкажіть Chain: input, а в Src. Address - адреса, з якого ви будете підключатися:

ovzor-mikrotik-cloud-ntema3.jpg (136 KB)

У вкладці Action знайдіть accept, натисніть OK і підійміть це правило в початок списку:

ovzor-mikrotik-cloud-ntema4.jpg (55 KB)

Як варіант - створіть це правило за допомогою скрипта

/ Ip firewall filter add chain = input action = accept src-address = 172.28.0.0 / 26 place-before 0

Свій ip-адреса пропишіть в src-address.

Тепер при підключенні до ваших пристроїв Mikrotik використовуйте замість ip-адреси постійне доменне ім'я, сформований системою Cloud.

3 Коментаря

Залиште свій коментар

настройте в NAT подмену адреса.... первое правило дст нат с локальной сети на ип провайдера второе маскараде

Mikrotik подключается к Интернет через VPN , на VPN-соединение назначен шлюз по умолчанию. При включении функции Cloud на устройстве доменное имя ведет на белый айпи VPN-шлюза провайдера, а не на серый айпи микротика. Поскольку провайдеру нет дела до наших проблем, подключиться к микротику извне не получается.

Какие необходимы настройки, чтобы cloud-имя работало в локальной сети роутера? У меня настроен SIP сервер, при работе SIP клиента смартфона от мобильного интернета проблем нет, но стоит подключиться через wi-fi регистрация пропадает. Не вариант настроить vpn клиент на смартфоне и использовать в SIP клиенте локальный адрес сервера вместо cloud, т.к. при смене сетей происходит разрыв vpn туннеля.