toggle menu

Просте налаштування Ubiquiti Unifi controller і безшовного WiFi

8

Як налаштувати Unifi controller та безшовний WiFi

Для підключення Інтернет в офісі або вдома потрібно вибрати відповідне мережеве обладнання. Обладнання, за допомогою якого можна не тільки створити мережу WiFi, а й контролювати провідну мережу, а також у разі потреби використовувати додаткові інструменти налаштування для поліпшення якості мережі. Такі властивості має мережеве обладнання компанії Ubiquiti. Як приклад покажемо налаштування на моделях, які забезпечують роботу програмного комплексу, що відкриває можливості контролю мережі як провайдерами, так і кінцевими споживачами.

Модельний ряд мережевих пристроїв:

  1. Ubiquiti UniFi Security Gateway (USG) – шлюз, через який буде вихід в інтернет;
  2. Ubiquiti UniFi Controller Cloud Key (UC-CK) – апаратний контролер;
  3. Ubiquiti UniFi switch PoE – комутатор для подачі живлення до Cloud Key і точок доступу (в нашому прикладі буде PoE комутатор Netsodis PS505V, так як немає завдання контролювати трафік між точками доступу і шлюзом, на що і міг бути задіяний фірмовий UniFi switch PoE);
  4. Ubiquiti UniFi AP AC Long Range (UAP-AC-LR) – точка доступу WiFi.

Підготовка для налаштування і синхронізації всіх перерахованих компонентів майбутньої мережі починається з підключення. Схема підключення на малюнку нижче.

nastrojka_unifi_controller_1.jpg (42 KB)

Після підключення всіх потрібних апаратів, налаштування починається з UniFi Controller Cloud Key (UC-CK). Cloud Key - апаратний контролер нашої майбутньої провідної мережі та мережі WiFi. Також цей пристрій відіграє роль сховища всіх налаштувань. Для входу в меню налаштувань знадобиться браузер Сhrome. У браузері потрібно встановити додаток, який покаже підключені апарати:

https://chrome.google.com/webstore/detail/ubiquiti-device-discovery/hmpigflbjeapnknladcfphgkemopofig?hl=en

nastrojka_unifi_controller_2.jpg (20 KB)

Після установки потрібно запустити програму і знайти апарати.

nastrojka_unifi_controller_3.jpg (26 KB)

Як видно на малюнку, програма Ubiquiti Device Discovery Tool показала наші апарати, такі як UniFi Security Gateway, Controller Cloud Key, UniFi AP-AC-LR.

nastrojka_unifi_controller_4.jpg (29 KB)

Заходимо на Controller Cloud Key, логін і пароль: ubnt / ubnt, після входу буде запит на зміну стандартного пароля, потрібно поміняти на новий пароль (також можна вказати новий логін). В налаштуваннях контролера переходимо до пункту Конфігурація > Ім'я пристрою "CK-office"; Конфігурація > Часовий пояс "(UTC+02:00) Helsinki, Kyiv, Riga, Sofia, Tallinn, Vilnius" (ці налаштування на розсуд). Обслуговування > UNIFI > Оновити зараз (перевірити і оновити програмне забезпечення).

Після налаштувань Cloud Key заходимо в налаштування Unifi controller "Управляйте вашими пристроями в UniFi Controller" - зараз будуть проведені налаштування програмного середовища контролера. При вході в ці налаштування буде покрокова анкета, в якій потрібно вказувати потрібні ВАМ налаштування для провідної і безпровідної мережі.

nastrojka_unifi_controller_5.jpg (32 KB)

За бажанням можна змінити ім'я мережі.

nastrojka_unifi_controller_6.jpg (36 KB)

На цьому етапі необхідно ввести дані ВАШОГО аккаунта, який вже зареєстрований на сайті: https://account.ui.com     

nastrojka_unifi_controller_7.jpg (32 KB)

nastrojka_unifi_controller_8.jpg (25 KB)

Як правило, на цьому кроці видно все апарати, які включені в локальну мережу і готові до подальших налаштувань.

nastrojka_unifi_controller_9.jpg (31 KB)

На цьому кроці задається ім'я WiFi мережі та пароль (Combine 2 GHz and 5 GHz WiFi Network Names into one - включаємо бігунок, ця опція відповідає за дублювання налаштувань для роботи в двох діапазонах WiFi - 2.4 GHz і 5 GHz), якщо такий режим роботи підтримують апарати.

nastrojka_unifi_controller_10.jpg (32 KB) 

Під кінець покрокового налаштування будуть показані короткі відомості налаштувань по всіх кроках, якщо ці налаштування ВАМ потрібні, натискаємо кнопку "Finish".

nastrojka_unifi_controller_11.jpg (29 KB)

Після покрокового налаштування контролер застосовує налаштування і автоматично відкриває нову сторінку "dashboard". Подальше налаштування може проводитися через бічні меню, меню на самих апаратах (Точки доступу / провідні / безпровідні).

1 Коментар

Залиште свій коментар

на четвертом этапе не видит мои контроллеры, хоть убейся от стенку. и закончить настройку тоже не представляется возможным ошибка не завершена настройка контроллера