toggle menu

Компанія Ubiquiti запускає мережу тестування швидкості

8

Ubiquiti запускає Ubiquiti Speedtest, першу загальнодоступну тестову мережу, інтегровану з корпоративним мережевим обладнанням

Ubiquiti Speedtest включає в себе мережу тестових серверів і вбудовані можливості тестування швидкості. Звіти включають пропускну здатність uplink / downlink і затримку. Поділитися результатами легко по електронній пошті або в соціальних мережах.

speedtest-ntema1.jpg (35 KB)

Публічні та приватні тестові сервери

Ubiquiti Speedtest надає глобальну мережу тестових серверів зі зростаючою щільністю. Мережа складається з серверів Ubiquiti і приватних серверів. Постачальники послуг, підприємства і приватні користувачі можуть розміщувати публічні або приватні кінцеві точки тестування.

Розміщуючи власний тестовий сервер, постачальники послуг зможуть краще вирішувати проблеми з підключенням клієнтів. Крім того, співробітники та ІТ-фахівці отримають більш точні результати навіть на більш високих швидкостях, і тести можуть проводитися в декількох місцях. Постачальники послуг також виграють від впізнаваності бренду, оскільки ім'я постачальника завжди відображається у вікні тестування і додатку WiFiman.

Налаштувати тестовий сервер дуже просто

Щоб налаштувати тестовий сервер, вам необхідно наступне:

  • Сервер Linux або VM: бажано Ubuntu. Необхідна потужність процесора низька.
  • Стабільний повнодуплексний 1 Gbps інтернет для публічного хостингу. Для сільських районів і районів з обмеженою інтернет-інфраструктурою допускається більш повільне з'єднання.
  • Статичний публічний IP адреса.
  • Перейдіть на https://speed-admin.ui.com/ для легкого налаштування.
  • Образ Docker оновлюється автоматично після установки.

Для створення тестової кінцевої точки запустіть інсталятор на своєму сервері. Вам потрібно лише вказати назву вашої компанії і адреса веб-сторінки компанії.

Способи запуску тестів

Тести можуть виконуватися по локальній мережі, Wi-Fi або мобільних мереж. Ubiquiti Speedtest використовує кінцеві точки тестування Ubiquiti і забезпечує автоматичний і ручний вибір цілей тестування. Автоматичний вибір використовує комбінацію вимірювань геолокації і затримки для визначення кращих серверів. Алгоритм може використовувати кілька паралельних кінцевих точок для кращої точності вимірювання.

Користувачі можуть запускати тести в будь-якому місці за допомогою браузера за адресою: http://speed.ui.com/

Використовуючи UniFi Network Controller, підприємства можуть запускати автоматичні заплановані тести швидкості між своїми точками. UniFi Controller надає статистику продуктивності і пропускної здатності мережі.

Додаток Ubiquiti WiFiman включає вбудовані можливості тестування швидкості. Крім того, WiFiman включає в себе просту панель моніторингу підключень для визначення причини проблем з підключенням.

speedtest-ntema2.jpg (61 KB)

Створення власної мережі тестування швидкості дозволяє Ubiquiti розробляти нові інноваційні продукти, що охоплюють приватні та публічні мережі.

Залиште свій коментар