toggle menu

MikroTik Newsletter, квітень 2023 (#112)

8

Новини компанії MikroTik, квітень 2023

В цьому випуску:

cAP ax: найбільш продавана стельова точка доступу MikroTik повернулася - потужніша, ніж будь-коли!

MikroTik_NL_april_2023_112_1.JPG (36 KB)

Бездротовий зв'язок Wi-Fi 6 для вашого офісу, готелю, торгового центру або будь-яких інших об'єктів у людних місцях.

Точка доступу MikroTik cAP axe оснащена сучасним чотириядерним процесором з тактовою частотою 1,8 ГГц, NAND пам'яттю і 1 ГБ оперативної пам'яті. Достатньо, щоб розкрити весь потенціал найпотужнішого мережевого програмного забезпечення на ринку - MikroTik RouterOS v7! Складні правила брандмауера, апаратне шифрування IPsec, Wireguard, BGP, розширена маршрутизація або кілька VPN-тунелів для віддаленої роботи - cAP axe може все!

MikroTik RB5009UPr+S+OUT: зовнішня версія найпродаванішого надпотужного PoE маршрутизатора MikroTik. Широке резервування живлення за найкращою ціною!

MikroTik_NL_april_2023_112_2.JPG (30 KB)

Як мережевий адміністратор, ви ніколи не знаєте, коли трапиться наступний ураган, блискавка, повінь, теплова хвиля або відключення електроенергії. Але за допомогою правильних інструментів ви можете захистити свою мережу від більшості неприємностей!

Ось список побажань до ідеального інструменту:

  • простота розгортання
  • добре працює в будь-яку погоду
  • забезпечує широке резервування живлення
  • підключається через більшість поширених мережевих інтерфейсів
  • має досить потужний процесор, щоб використовувати всі переваги найпотужнішого мережевого програмного забезпечення у світі - RouterOS v7
  • не коштує цілого статку

Коли справа доходить до обчислювальної потужності та доступних варіантів використання, маршрутизатор MikroTik RB5009UPr+S+OUT може робити все:

  • Термінація PPPoE
  • DHCP для клієнтів
  • Локальна черга
  • MPLS Push/Pop/Swap і переадресація MPLS
  • Термінація VPLS/VXLAN
  • Апаратне з'єднання та багато іншого!

Серія MikroTik RB5009 продовжує визначати доступну надійність для малих, середніх і навіть великих інтернет-провайдерів!

Нова версія маршрутизатора MikroTik CCR2004-16G-2S+

MikroTik_NL_april_2023_112_3.JPG (61 KB)

На жаль, через глобальну нестачу конкретних компонентів компанії MikroTik довелося прийняти важке рішення: або повністю зупинити виробництво маршрутизаторів CCR2004-16G-2S+, або перейти на виробництво пристроїв без USB портів. Після ретельного розгляду вирішено поки залишити виробництво без USB портів. Код продукту залишається незмінним. Однак доданий "r2" до серійного номера - наприклад, серійний номер 123407ABCDEF/313/r2 - означатиме, що це версія без USB. Дякуємо за розуміння, MikroTik робить усе можливе, щоб знайти найкраще рішення якомога швидше.

Нові правила: пароль за замовчуванням

MikroTik_NL_april_2023_112_4.JPG (39 KB)

Щоб відповідати майбутнім правилам безпеки на мережевих пристроях, MikroTik впроваджує на обладнанні паролі за замовчуванням. Можливо, ви вже бачите пароль за замовчуванням на деяких ваших пристроях. Пароль надруковано на наклейці на самому пристрої. Зрештою, планується ввести пароль за замовчуванням на всіх пристроях, але розгортання займе деякий час.

Примітка: на деяких пристроях наліпку приховано, наприклад, на hAP ax³, який має спеціальну висувну панель з наліпкою.

Ще більше #MikroTips і хитрощів

MikroTik_NL_april_2023_112_5.JPG (75 KB)

MikroTik CCR2004 PCIe NIC in Proxmox

RouterOS IP Scan tool

ThingsBoard installation using the container (PART 1)

GPS asset tracking with ThingsBoard (PART 2)

MikroTik Traffic Generator

Cybercriminal reveals how to hack with MikroTik

MikroTik wAP LTE kit ловить вітер із системами догляду за вітряними турбінами Aerones

MikroTik_NL_april_2023_112_6.JPG (79 KB)

Aerones - латвійська компанія, яка створює незвичайні інноваційні роботизовані системи догляду за вітряними турбінами. Використовуючи запатентовану технологію робототехніки, сервісні групи Aerones надають швидші, безпечніші та ефективніші послуги операторам вітряних електростанцій по всьому світу. І якщо ви уважно подивитеся на їхнє рішення для перевірки лопатей вітряних турбін, ви знайдете незмінну класику - комплект MikroTik wAP LTE!

wAP забезпечує дистанційне керування та передачу діагностичних даних від роботизованих систем, що виконують технічне обслуговування вітроустановки. Уся роботизована система працює без простоїв турбін і вважається набагато безпечнішою, ніж попередні рішення на базі дронів.

"Техніки, які в іншому разі зависли б у повітрі на сотні метрів, вручну працюючи над кожною лопаткою турбіни, де є проблеми з безпекою та обмеженнями за погодними умовами, тепер можуть керувати цими послугами з перевірки та технічного обслуговування з безпечного фургона з елементами управління, які такі ж прості у використанні, як і дитяча ігрова приставка", - каже технічний директор Aerones Яніс Путрамс.

Залиште свій коментар