toggle menu

Розумна рибна ферма

8

Як за допомогою бездротових мереж підвищити рентабельність рибної ферми

Бездротові мережі дозволяють фермерам централізувати сільськогосподарські операції, забезпечуючи швидку, безпечну, просту і ефективну роботу:

  • отримати прямий доступ до даних з різних датчиків, встановлених в клітинах для риби;
  • спостерігати за підводним активністю в клітинах риб за допомогою IP камер;
  • спостерігати за надводними операціями і забезпечувати безпеку приміщень. Відеозапис з камери спостереження відправляється в місцеву кімнату
  • спостереження або передається в охоронне агентство ферми;
  • управляти системами годування і іншим сільськогосподарським обладнанням з віддаленого комп'ютера.

Крім того, рибні ферми часто розташовані у віддалених районах, в яких відсутня фіксована широкосмуговий зв'язок. Бездротова мережа може допомогти полегшити підключення до мережі Інтернет на території, що, в свою чергу, дозволить рибницьким господарствам скористатися місцевим адміністративним офісом, пов'язаних з рештою світу.

Нарешті, бездротові мережі - це основа, необхідна для зв'язку. Рибні ферми зможуть скористатися локальними голосовими послугами, за допомогою яких центральний офіс буде пов'язаний з фермерськими майданчиками і кормової баржею.

Як працюють бездротові мережі на рибних фермах?

Типова рибна ферма включає в себе центральний операційний офіс на суші і одну або кілька морських фермерських майданчиків, до яких можна дістатися на катері. Топологія може варіюватися в залежності від вимог конкретної рибної ферми, але найбільш вірогідна архітектура в цьому випадку буде наступною.

У центральному операційному офісі знаходиться основна IT інфраструктура, яка використовується для управління системами рибоводне господарство і відтворення потокового відео спостереження, включаючи інше обладнання, наприклад, мережеві відеореєстратори і пристрої голосового обслуговування.

У більшості випадків рибні ферми будуються в районах, де немає фіксованої широкосмугового зв'язку. Отже, необхідно побудувати бездротову магістральну лінію зв'язку з найближчою мережею Інтернет - саме тут вступає в дію бездротової зовнішній міст.

Базова станція розміщується навпроти фермерських ділянок на щоглі поряд з центральним операційним офісом. Вона зв'язується по бездротовому зв'язку з клієнтськими пристроями, знайденими на кожному з технологічний супровід тваринницьких комплексів.

Локальні бездротові клієнтські пристрої підключаються до локальних комутаторів за допомогою кабелів. Ці комутатори направляють різний трафік на пристрої навколо ферми і з них:

  • односторонні потоки даних, що надходять від підводних / надводних датчиків і камер спостереження, які з'єднуються за допомогою підводного і зовнішнього Ethernet кабелів;
  • двосторонній зв'язок з локальними системами і обладнанням голосового зв'язку з використанням звичайних Ethernet кабелів.

Інфраструктура рибного господарства може варіюватися в залежності від потреб і вимог:

Кормові баржі оснащуються бездротовими клієнтськими пристроями, таким чином розширюючи доступ в Інтернет і голосові послуги до катерів, а також забезпечуючи бездротовий зв'язок з сенсорними системами на клітинах для риби. Залежно від відстані між ділянками і центральної базовою станцією, на сільськогосподарських майданчиках можуть знадобитися додаткові бездротові пристрої, щоб кормові баржі завжди знаходилися в зоні покриття.

Рибні ферми можуть використовувати оптичне волокно разом з підводними електричними кабелями, які живлять фермерські ділянки. Однак це більш дороге рішення, вартість якого, як правило, не виправдовує вигоди. З іншого боку, бездротові рішення економічно ефективні, відрізняються гнучкістю і необхідну продуктивність для забезпечення зв'язку.

Залежно від розташування і розподілу майданчиків може знадобитися кілька центральних базових станцій для охоплення всієї території рибницького господарства.

fish-farm-ntema1.jpg (96 KB)

Як устаткування LigoWave може допомогти з вашої бездротовою мережею рибних ферм?

Морські й океанічні рибні ферми схильні до ряду факторів ризику, включаючи великі припливи, сильні вітри, прямі сонячні промені, а також дуже вологу і солоне середовище. LigoWave пропонує бездротові мережеві рішення, створені для того, щоб протистояти екстремальних умов, що існують на рибних фермах, без шкоди для продуктивності і практичності.

IP корпус

fish-farm-ntema2.png (18 KB) Всі зовнішні бездротові пристрої LigoWave поставляються в пластиковому корпусі IP65 / 66 або металевому корпусі IP67. Ступінь захисту від проникнення вологи гарантує повну гідроізоляцію від дощів, припливів і інших погодних умов. Сам корпус виготовлений з корозійно матеріалів і може широко використовуватися у вологому середовищі. Крім того, корпус не жовтіє з часом через тривалого впливу прямих сонячних променів.

Малий форм-фактор

fish-farm-ntema3.png (37 KB) Компактні, легкі, стійкі до вітрових навантажень пристрої LigoWave органічно впишуться в проекти з обмеженим простором.

Захист від перенапруги

fish-farm-ntema4.png (49 KB) Зовнішні точки доступу серії LigoDLB оснащені вбудованим захистом від перенапруги. LigoWave пропонує захист від сплесків і стрибків напруги, викликаних екстремальними факторами навколишнього середовища: 2kV лінія-лінія і 4kV лінія-земля.

Надводна продуктивність

fish-farm-ntema5.png (17 KB) Бездротові продукти LigoWave 5 GHz і 6 GHz дають високий рівень продуктивності в надводних сценаріях. Власні протоколи LigoWave iPoll і W-Jet зменшують затримку, стабілізують джиттер і автоматично контролюють потужність передачі, таким чином забезпечуючи оптимальну продуктивність в різних умовах, у тому числі надводних з'єднаннях.

Приклади використання надводних сценаріїв з продуктами LigoWave

Тест бездротового з'єднання Wi-Fi мостів RapidFire 5 на відстані 304 км в Італії

Найдальша безусілітельная Wi-Fi зв'язок була встановлена за допомогою мостів LigoWave RapidFire 5 GHz. Відстань покриття досягло в цілому 304 км, з яких ~ 214 км було над Тірренським морем. Пікова продуктивність каналу на основі RapidFire склала 100 Mbps і 173 693 пакетів в секунду з нульовою втратою пакетів. Випробування проводилися італійським Центром радіоактивності CISAR спільно з Telcomms Srl, партнером LigoWave в Італії.

fish-farm-ntema6.jpg (114 KB)

З'єднання на відстані 3.1 км з LigoDLB 6ac в Росії

З'єднання 3.11 км було встановлено з використанням бездротової точки доступу DLB 6ac і зовнішніх антен Cyberbajt DishEter 28 dBi. Близько 1 кілометра лінії простягалося над водою. Вода не впливала на продуктивність і стабільність лінії, навіть при більш низькій потужності передачі. Швидкість передачі даних склала 460 Mbps і близько 90 000 пакетів в секунду.

fish-farm-ntema7.jpg (85 KB)

Надійність

Апаратне забезпечення на основі 802.11ac забезпечує високу пропускну здатність до 256 QAM. Продуктивність підвищується завдяки пропрієтарним протоколами iPoll і W-Jet, які оптимізують роботу клієнтського пристрою і визначають пріоритетність критично важливих даних - інформації і процесів, які керують роботою рибницького господарства. Це підвищує ефективність передачі даних і економить обчислювальну потужність, що дозволяє збільшити кількість CPE - до 70 клієнтських пристроїв на базову станцію, розподілених по численних ділянок рибництва.

Безпека

Крім реєстрації на основі облікових даних і шифрування даних AES-128, LigoWave забезпечує керовану захист кадрів. Він захищає мережу від шахрайських пакетів, які можуть порушити роботу ферми, таким чином зупиняючи фермерські операції і потоки спостереження. Крім того, дані передаються за допомогою протоколів iPoll (серії DLB) і W-Jet (серії PTP / PTMP), що означає, що запатентовані механізми сигналізації надають додатковий рівень захисту від несанкціонованого доступу.

Спрощене розгортання

Оскільки вартість є важливим фактором для бездротових мереж, LigoWave пропонує набір інструментів і функцій, що дозволяють мінімізувати час і гроші, витрачені на настройку та обслуговування мережі:

  • Майстер установки, який направляє користувачів через початкову конфігурацію пристрою LigoPTP.
  • LigoWave OS, вбудований інтуїтивно зрозумілий графічний інтерфейс, який дозволяє користувачам працювати напряму і управляти окремими пристроями.
  • Infinity Controller, бездротове управління хмарними мережами для ручної і автоматичної настройки, обслуговування та моніторингу бездротових мереж LigoWave.
  • Простий режим, режим графічного інтерфейсу, який показує всі основні налаштування пристрою в одному вікні.
  • Вбудовані інструменти - аналізатор спектру, обстеження об'єкта, перевірка зв'язку, вирівнювання антени і Ping & Trace - включені в зовнішні пристрої
  • LigoWave і доступні через їх графічний інтерфейс.
  • Інноваційні кріплення, які забезпечують гнучкість вирівнювання і вимагають мінімальних зусиль при установці пристроїв на опорах або стінах.

Рекомендовані товари

fish-farm-ntema8.jpg (6 KB) fish-farm-ntema9.jpg (9 KB)

LigoDLB 5-90ac

Бездротова базова станція ближнього і середнього радіусу дії з вбудованою 90 ° секторної антеною і корпусом IP66.

LigoPTP RapidFire 5

Промисловий бездротовий міст PTP для складних умов експлуатації на далеких відстанях в металевому корпусі IP67

fish-farm-ntema10.jpg (11 KB) fish-farm-ntema11.jpg (9 KB)

LigoDLB 5-20ac

Бездротовий міст на короткі і середні відстані з вбудованою спрямованої панельної антеною 20 dBi в корпусі IP66.

LigoDLB 5-15ac

Бездротовий міст на короткі і середні відстані зі
вбудованої спрямованої панельної антеною 15 dBi в корпусі IP65.

Infinity Controller

Infinity Controller - це пропріетарна платформа управління мережею LigoWave для наскрізного управління мережею. Вона використовується для швидкої і простої настройки і обслуговування пристроїв за допомогою набору інструментів для мережевої інсталяції та управління.

fish-farm-ntema12.jpg (38 KB)

Переваги Infinity Controller

Конфігурація


Мережі на основі LigoWave налаштовуються віддалено через браузер (Cloud Controller Service) або Linux CLI / VM VirtualBox (Privately-Hosted Controller). Коли первісна установка пристрою на місці виконана і з'єднання встановлено, інші конфігурації мережі можна здійснювати за межами центрального операційного офісу ферми.

Управління


Контролер централізує операції управління мережею, дозволяючи користувачам вносити корективи в різні мережі і параметри пристрою на тій же платформі. Такі ексклюзивні функції контролера, як мережеві статистика та клієнтів, істотно розширюють функціонал пристроїв LigoWave.

Моніторинг


Віддалений моніторинг мережі надає загальну інформацію про пристрій, періодичну статистику пристрою, історію, функціональність карт і оповіщення LigoDLB, які повідомляють користувача про зміни статусу пристрою, збої прийому / передачі пакетів, рівні сигналу і інших мережевих події. Це дозволяє рибницьким господарствам уважно стежити за своїми мережами і встановленим обладнанням.

Залиште свій коментар