toggle menu

MikroTik Newsletter, випуск 99, березень 2021

8

Новинки MikroTik, березень 2021

В цьому випуску:

 

MikroTik Chateau 5G - найкраща домашня точка доступу з підтримкою LTE/5G для клієнтів операторів мобильного зв'язку

mikrotik-newsletter-vypusk-99-mart-2021_ntema.jpg (23 KB)

Світ змінюється. У зв'язку з тим, що все більше людей працюють віддалено, оператори мобільного зв'язку стикаються з новими вимогами до швидкості та стабільності з'єднання. Відповідь - 5G, і компанія MikroTik виводить на ринок пристрій, який задовольнить найрізноманітніші потреби клієнтів.У серії Chateau кожен знайде щось для себе, від звичайної людини без технічної освіти до найбільш просунутих груп системних адміністраторів та інженерів.

MikroTik Chateau 5G (RBD53G-5HacD2HnD-TC&RG502Q-EA) - високошвидкісний дводіапазонний роутер з LTE/5G модемом CAT20 з передвстановленою операційною системою RouterOS для швидкісного Інтернету в будь-якому місці та в будь-який час. Chateau оснащений 5 Gigabit Ethernet портами, повнорозмірним USB портом і 2 всеспрямованими інтегрованими (4x4 MIMO-сумісними) антенами. Також для підсилення сигналу можна підключити 2 зовнішні LTE/5 антени (включені).

MikroTik KNOT - IoT шлюз з підтримкою LTE CAT-M/NB-IoT, Bluetooth, безпровідної мережі 2.4 GHz, PoE, GNSS, GPIO і Modbus - готове універсальне та экономічно ефективне промислове рішення

mikrotik-newsletter-vypusk-99-mart-2021_ntema1.jpg (22 KB)

IoT шлюз, MikroTik KNOT (RB924i-2nD-BT5 & BG77), новітнє доповнення до сімейства продуктів MikroTik IoT, - дійсно універсальний пристрій з винятковими можливостями підключення і підтримкою технологій NB-IoT (Narrow Band Internet of Things) та LTE CAT-M. Через низьку вартість стільникового зв'язку з низькою пропускною здатністю ці технології підтримує більшість операторів мобільного зв'язку по всьому світу.

KNOT підтримує безліч протоколів і можливостей підключення:

  • Здатний контролювати вбудовані GPIO
  • Перетворювати протокол Modbus в TCP
  • Пересилати пакети Bluetooth в мережу TCP/IP через HTTPS і MQTT
  • Безпровідний зв'язок 2.4 GHz, Bluetooth
  • 2 Ethernet порти 100 Mbps с PoE In и PoE Out, Micro-USB.

Максимальна зручність за мінімальною ціною! Ви можете використовувати KNOT як TCP міст від провідних датчиків Modbus для відправки показань на сервер Modbus. Так, KNOT підтримує інтелектуальний облік ресурсів, забезпечує безпровідний зв'язок з провідними датчиками і виконавчими механізмами, такими як лічильники електроенергії та реле.

mikrotik-newsletter-vypusk-99-mart-2021_ntema2.jpg (28 KB)

Як все це буде працювати в реальному житті? Що ж, уявімо собі лікарню. Безліч дорогих активів переміщується по величезних будівлях. Інструменти, обладнання, ліки, що завгодно. Все постійно переміщується. Зазвичай лікарням доводиться витрачати багато ресурсів на інвентаризацію.

Давайте це виправимо. Помістіть недорогі Bluetooth мітки на всі важливі предмети. Додайте пристрій KNOT в кожну комору. Тепер керівництво лікарні завжди знає, чи повернули обладнання на місце. Навіщо зупинятися на досягнутому? Ви можете підключити датчики температури до предметів медичного призначення і використовувати KNOT для відстеження. Можливості безмежні.

Оптичний модуль MikroTik XS+31LC10D з підтримкою 1.25G SFP, 10G SFP+ та 25G SFP28

mikrotik-newsletter-vypusk-99-mart-2021_ntema3.jpg (25 KB)

MikroTik XS+31LC10D - оновлена версія попереднього модуля 10G SFP+ 10 км (S+31DLC10D): більше функціональності за цією ж ціною. Додана підтримка 25G SFP28 - так що ви можете використовувати один модуль у всіх ваших налаштуваннях. Ідеально підходить для підключення до маршрутизатора CCR2004-1G-12S+2XS та будь-яких інших багатопортових пристроїв. Також сумісний з SFP пристроями інших виробників.

Електромобілі рулять ... разом з MikroTik SXT LTE!

mikrotik-newsletter-vypusk-99-mart-2021_ntema4.jpg (71 KB)

Сьогодні в латвійській національній мережі зарядки електромобілів працює понад 100 станцій. Оскільки мережа будувалася в три етапи протягом декількох років, в ній використовуються різні покоління пристроїв MikroTik LTE, в тому числі пристрої SXT LTE останнього покоління. На знімку показана зарядна станція в місті Баложи в холодну латвійську зиму. Як бачите, SXT дуже непомітна. Якщо ви шукаєте доступне за ціною з'єднання з захистом від атмосферних впливів у віддалених районах - зверніть увагу на комплект SXT LTE6. Завдяки вдосконаленій конструкції LTE чіпа і антені з високим коефіцієнтом підсилення точка доступу забезпечує підключення до вашого об'єкту, навіть якщо "лягає" мобильний зв'язок.

MikroTik приєднався до SDVoE Alliance

mikrotik-newsletter-vypusk-99-mart-2021_ntema5.jpg (26 KB)

17 грудня 2020 року компанія MikroTik, провідний виробник мережевого обладнання і програмного забезпечення, що спеціалізується на безпеці та інноваціях, приєдналася до SDVoE Alliance в якості нового члена. SDVoE Alliance - це некомерційний консорціум постачальників технологій, які співпрацюють з метою стандартизації використання Ethernet для передачі AV-сигналів в професійних AV-середовищах і створення екосистеми навколо технології SDVoE, що дозволяє програмному забезпеченню визначати AV-додатки. SDVoE (Software Defined Video over Ethernet) означає «програмно визначаєме відео через Ethernet».

Найкрутіше обладнання MikroTik. В прямому сенсі

mikrotik-newsletter-vypusk-99-mart-2021_ntema6.jpg (51 KB)

Немає опалення? Без проблем! MikroTik тестує більшу частину свого обладнання за температури до -40°C.

Залиште свій коментар