toggle menu

Новинки MikroTik, червень 2019

8

MikroTik Newsletter # 89 червень 2019

Продовжуємо знайомити вас з новими пристроями компанії MikroTik.

У 89 випуску інформаційного бюлетеня за червень 2019 компанія MikroTik представила:

  • LtAP - надпотужна точка доступу 4G (LTE) з підтримкою GPS
  • wAP ac LTE - потужна і універсальна двухдиапазонная точка бездротового доступу з підтримкою LTE
  • LHG 60G - високошвидкісний Wi-Fi міст для роботи в частотному діапазоні 60 GHz

Більш детально дізнатися про перерахованих вище продуктах можна в нашому раніше опублікованому огляді Новинки MikroTik травень 2019.


Gigabit Passive Ethernet Repeater (GPeR) - кращий спосіб розширити вашу Ethernet мережу в найскладніших місцях

mikrotik-newsletter-89-june-2019-ntema1.jpg (29 KB)

GPeR є частиною нової концепції MikroTik по заміні PON (Passive Optical Networks) мереж потужними Ethernet рішеннями. Ethernet мережі значно дешевше і набагато простіше розвернути!

GPeR дозволяє збільшити довжину Ethernet кабелю за рахунок додаткового переходу (<100 - 150 метрів до звичайних мережевих пристроїв, до 210 метрів до іншого блоку GPeR) до 1500 метрів. Максимальна довжина Ethernet кабелю CAT6 між GPeR і джерелом живлення / маршрутизатором досягає 100 метрів. Максимальна відстань Ethernet кабелю CAT6 між двома пристроями GPeR - 210 метрів. Так за допомогою високоякісних кабелів можна збільшити відстань мереж.

mikrotik-newsletter-89-june-2019-ntema2.jpg (103 KB)

Особливо зручно використовувати гігабітні Ethernet репітери в висотних офісних будівлях, багатоквартирних будинках, де зазвичай прокладаються довгі Ethernet або оптоволоконні кабелі. GPeR - це продукт чистої функції - нічого зайвого.

Нові продукти MikroTik LoRa - Інтернет речей ще ніколи не був таким доступним

Цього літа на численні прохання MikroTik випустить перші потужні LoRa (технологія і метод модуляції) продукти за доступною ціною.

R11e-LoRa8EU - нова плата шлюзу LoRaWAN (протокол для мереж з високою ємністю, великим радіусом дії і низьким енергоспоживанням) в miniPCIe форм-факторі на базі чіпсета Semtech SX1301. Забезпечить LoRaWAN підключення для будь-якого продукту MikroTik, оснащеного miniPCIe слотом з підключеними USB лініями.


mikrotik-newsletter-89-june-2019-ntema3.jpg (34 KB)

Продукт надає 8 різних каналів в діапазоні 868EU, а також підтримує функції Listen Before Talk (LBT) і Spectral scan. Максимальна вихідна потужність передачі - 16 dBm, максимальний рівень чутливості на SF12 швидкості - 134 dBm.

WAP LoRa8 kit - готове рішення для використання LoRaWAN шлюзу. Цей комплект включає пристрій WAP 2nD з 2.4 GHz WLAN інтерфейсом і Ethernet портом для внутрішнього сполучення і попередньо встановленим протоколом пересилання пакетів UDP для інтеграції з будь-якими публічними або приватними LoRa серверами.

mikrotik-newsletter-89-june-2019-ntema4.jpg (35 KB)

Ви можете підключити зовнішню антену (див. Нижче) або використовувати внутрішню антену 2.5 dBi.

LoRa Antenna kit - всенаправленная антена c коефіцієнтом посилення 6.5 dBi для діапазону 824 - 960 MHz, метровим кабелем з SMA коннектором і механічним утримувачем для швидкого і простого кріплення на щоглу - коли вам потрібно додаткове покриття мережі.

Ці продукти готові до роботи з «The Things Network» (https://www.thethingsnetwork.org/) - відомої інфраструктурі з відкритим вихідним кодом, яка забезпечує безкоштовне покриття мережі LoRaWAN з безліччю безліч додатків для ваших потреб. Мережа речей допоможе вам почати роботу з Інтернетом за один день. Відстеження великої рогатої худоби, інтелектуальне зрошення і термостати, інтелектуальний облік і т. Д. - можливості безмежні. Налаштування дуже проста, будь-хто може почати дуже швидко. За підтримки SLA «The Things Industries» (https://www.thethingsindustries.com/) ніколи ще не було можливості так просто розгорнути безпечні і масштабовані LoRaWAN рішення. Існує глобальне співтовариство розробників, підприємств і ентузіастів - ви ніколи не будете наодинці зі своїми питаннями та ідеями щодо мережі LoRaWAN. Не потрібно винаходити велосипед - приєднуйтесь до The Things Network, щоб заощадити час і енергію за допомогою інтелектуальних рішень!

З цією лінійкою продуктів MikroTik прагне надати найдоступніше на сьогоднішній день LoRa рішення безкомпромісної якості та продуктивності.

Wi-Fi на горі Еверест

Чого найбільше не вистачає альпіністам під час поїздок? Їжі, кисню, тепла? Багатьом - друзів і сім'ї. Ось чому компанія MikroTik рада бачити свої пристрої як частина історії успіху проекту «Everest Link» - надійної і доступної альтернативи супутникового зв'язку в базовому таборі Евересту. Альпіністи користуються 30 місцевими Wi-Fi модемами зі швидкістю передачі даних близько 50 мегабайт в секунду. Більшості альпіністів цей зв'язок необхідна, щоб спілкуватися зі своїми близькими. З тих пір, як проект став відомий завдяки каналу National Geographic, багато користувачів цікавилися рекомендаціями компанії MikroTik щодо відповідного обладнання в подібних екстремальних кліматичних умовах.

mikrotik-newsletter-89-june-2019-ntema5.jpg (78 KB)(c) Freddie Wilkinson, National Geographic

Хоча варіанти нескінченні, MikroTik пропонує сильну і економічно ефективну комбінацію декількох CPE пристроїв SXT 2, базову станцію NetMetal 5 triple, антену mANT30 і базову станцію MANTBox 15S.

Ця велика установка довговічна і легка в обслуговуванні. NetMetal неймовірно міцна і проста у використанні: її можна відкривати і закривати однією рукою, що може стати в нагоді в горах.

mikrotik-newsletter-89-june-2019-ntema8.jpg (59 KB)

MikroTik відправляється в космос

Компанія MikroTik розробляє пристрої, що витримують будь-яке середовище, але бачити бездротове радіопристрій серії Metal на підйомному механізмі ракети SpaceX Falcon - це сюрреалістичний досвід. Хто знає - може бути коли-небудь з'явиться мережа дистриб'юторів MikroTik на Марсі?

mikrotik-newsletter-89-june-2019-ntema7.jpg (39 KB)

Якщо ви шукаєте потужний зовнішній бездротовий пристрій з потойбічної міцністю - Metal 52 ac - якраз те, що вам потрібно. Gigabit Ethernet порт, можливість вибору діапазону бездротового зв'язку (2.4 GHz або 5 GHz, канал шириною до 80 MHz). Герметичний металевий промисловий корпус, супер висока вихідна потужність і технологічність корисні в багатьох ситуаціях. Metal поставляється з ліцензією на програмне забезпечення точки доступу, так що ви можете використовувати її в якості точки доступу, для створення бездротових з'єднань точка-точка або в якості CPE - що ви вважаєте за краще!

Компанія MikroTik бажає пану Елон Маск і дивовижною команді інженерів проекту SpaceX удачі в майбутніх запусках!

Залиште свій коментар