toggle menu

Функція DDM в SFP / SFP+ модулях

8

Функція DDM в SFP / SFP+ модулях: дистанційна діагностика і усунення несправностей в оптоволоконних мережах

Функція цифрового моніторингу DDM (Digital Diagnostics Monitoring) у SFP/SFP+ модулях – це зручний засіб віддаленої діагностики та усунення несправностей в оптоволоконних мережах.

SFP модулі з DDM зовні нічим не відрізняються від модулів без цієї функції. Різниця лише в тому, що SFP або SFP+ трансивери з підтримкою DDM функції виробники оснащують кількома датчиками, а також системою обробки та запису їх показань в одну зі сторінок пам'яті.

Подивитися показники датчиків можна, встановивши SFP / SFP+ модуль в комутатор або роутер. Для нормальної роботи функція DDM повинна підтримуватися як комутатором, так і трансивером. При цьому у комутатора / маршрутизатора прямого доступу до трансивера немає: зв'язок здійснюється тільки через EEPROM (внутрішню пам'ять оптичного модуля). Так ви зможете віддалено зайти в панель управління вашого світча або роутера і відстежити важливі параметри роботи встановленого SFP, SFP+ модуля з підтримкою DDM функції.

Якщо ви користуєтеся програматором, то зможете подивитися обсяг зарезервованої під потреби DDM пам'яті SFP трансивера.

obzor-ddm-sfp-netsodis1.jpg (134 KB)

Параметри роботи SFP модуля з функцією DDM

Функція DDM включає в моніторинг п'ять параметрів:

✔ Потужність приймача (RX)

✔ Потужність передавача (TX)

✔ Напруга живлення

✔ Температура модуля

✔ Струм зміщення в ланцюзі передавача

Потужність оптичного випромінювання на приймачі показує, наскільки сильний приходить сигнал. Вельми корисний параметр для контролю надходження сигналу і його величини. Вимірюється в dBm або в mW.

Потужність передатчікa в реальному часі показує, чи достатньою потужності сигнал випромінюється передавачем і дозволяє відстежувати відповідність заявленої виробником потужності. Вимірюється в dBm або в mW.

Напруга живлення за стандартом має наближатися до значення 3.3 V. Якщо показники вище або нижче - мова йде про несправності світча / роутера або бракований оптичний модуль.

Температура - особливо важливий параметр для трансиверів SFP+ зі швидкістю передачі даних 10 Gbps для далеких дистанцій, оскільки вони схильні до перегріву. Модулі SFP малої дальності зі швидкістю передачі даних 1.25 Gbps або 10 Gbps зазвичай не перегріваються, але контролювати їх температуру не завадить.

Струм зміщення у всіх модулів різний, дивіться на гранично допустимі значення, вказані виробником.

Таким чином, завдяки функції DDM завжди можна провести первинну діагностику і дізнатися, де саме виникли проблеми.

obzor-ddm-sfp-netsodis2.jpg (21 KB)

В нашому інтернет-магазині можно замовити SFP / SFP+ модулі з підтримкою функції DDM торгової марки Netsodis:

Залиште свій коментар